Vanaf zondag 23-06-2019 t/m maandag 01-07-2019 zijn wij telefonisch overdag slecht of niet bereikbaar.

Het beste kunt u dan contact opnemen met ons via e-mail. In deze week kunnen er ook geen bestellingen verstuurd worden. Bezoek tijdens deze dagen is uitsluitend mogelijk op afspraak. Onze excuses voor het ongemak.

Let op! Zaterdag 29-06-2019 zijn wij gesloten.

Verwarmingskabels & Thermostaat

Verwarmingskabels & Thermostaat

Verwarmingskabels

De Elektrische verwarmingskabel is de ideale bescherming voor uw exotische planten, palmen, bananenplanten enz. Met deze verwarmingskabel wordt het mogelijk om planten die niet tegen onze winters opgewassen zijn, toch de winter door te helpen. Deze kabel is speciaal ontwikkeld om planten te verwarmen, is zeer flexibel,spatwaterdicht en tevens ook te gebruiken als grondverwarming in uw zaaibakjes, potten of zelfs om compleet in te graven als grondverwarming.

Barteljo verwarmingskabels zijn de perfecte oplossing voor het bevorderen van ontkieming van zaden, wortel schieten van stekken of het aanmoedigen van snelle en vroege groei in broeikassen, borders of zandbeddings. Wortelgroei zal optreden als de grond een temperatuur bereikt van 17ºC of meer. Vooral het opwarmen van de grond, zonder de luchttemperatuur rond de toppen van de plant te verhogen, kan de wortelontwikkeling versnellen of forceren. Het gebruik van verwarmingskabels/matten is dan ook de ideale manier om uw resultaat te verbeteren en de tijd voor ontkieming en wortelgroei terug te dringen.


De verwarmingskabels zijn uitzonderlijk sterk en duurzaam, zeer goed UV-bestendig en flexibel bij iedere temperatuur. Door deze flexibiliteit kunnen de verwarmingskabels altijd direct en zonder voorverwarming in het gewenste patroon gelegd worden. Omdat de verwarmingskabels zo duurzaam en volledig waterdicht zijn, is het mogelijk ze in te zetten voor verschillende toepassingen. Ze kunnen worden gebruikt voor het opwarmen van de grond in een kas, zandbedding of kweekbak, het beschermen van planten of waterleidingen tegen vorst. Leg of plaats de kabels daar waar u ze nodig heeft en steek de stekker in een wandcontactdoos of een temperatuurregelaar, zoals b.v. een dimmer, staafthermostaat of digitale thermostaat, voor de juiste hoeveelheid warmte op de juiste plaats.

Richtlijnen voor installatie

Verdeel de verwarmingskabel over het te verwarmen oppervlak. Een tussenliggende afstand van 7,5 - 10 cm maakt het mogelijk om de temperatuur van de grond met 11 - 13º C te verhogen (uitgaande van een omgevingstemperatuur van 7º C). Hogere temperaturen kunnen worden bereikt door de tussenliggende afstand te verkleinen, maar let er hierbij op dat de afstand van de langs elkaar liggende kabels nooit minder dan 5 cm bedraagt. Voor toepassing buiten (in broeibakken) de kabel afdekken met 15 - 20 cm aarde. Voor toepassing in zaadbroeibakken de kabel op een laag scherpzand van 4 - 5 cm leggen en vervolgens weer 4 - 5 cm zand daar bovenop. Hierop kunnen dan dicht bijeen en iets in het zand gedrukte potten worden geplaatst. Voor het beste resultaat in beide toepassingen ten alle tijden het zand vochtig houden voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Wil men volledige controle op de temperatuur is het aan te bevelen om de kabel via een staafthermostaat aan te sluiten.

Laat de kabel zichzelf nooit kruisen. Vermijd scherpe hoeken in de kabel. Stel
de kabel niet bloot aan scherpe voorwerpen om insnijding van de kabel te voorkomen.

Leverbaar in de volgende maten

Totale lengte
Verwarmde lengte
Watt
4 meter
2m snoer + 2 meter verwarmd
20 Watt
6 meter
2m snoer + 4 meter verwarmd
30 Watt
8 meter
2m snoer + 6 meter verwarmd
50 Watt
10 meter
2m snoer + 8 meter verwarmd
40 Watt
12 meter
2m snoer + 10 meter verwarmd
60 Watt
16 meter
2m snoer + 14 meter verwarmd
110 Watt
20 meter
2m snoer + 18 meter verwarmd
90 Watt