Vanaf zondag 23-06-2019 t/m maandag 01-07-2019 zijn wij telefonisch overdag slecht of niet bereikbaar.

Het beste kunt u dan contact opnemen met ons via e-mail. In deze week kunnen er ook geen bestellingen verstuurd worden. Bezoek tijdens deze dagen is uitsluitend mogelijk op afspraak. Onze excuses voor het ongemak.

Let op! Zaterdag 29-06-2019 zijn wij gesloten.

Cycas Revoluta

Cycas Revoluta

De Cycas- of Valse Sagopalm of Vredespalm

Deze palmvaren kan tot wel honderd jaar oud worden. In de hele wereld is de palm te vinden op pleinen, in patio's, langs winkelstraten en in kantoorgebouwen.

Zeer mooie, traaggroeiende palmsoort waarvan de jonge bladeren zich ontrollen zoals bij een varen. Volgens sommigen staat de plant ook dichter bij de varens dan bij de palmen.

Mooie donkergroene, geveerde bladeren.

De palm is niet winterhard, maar kan gedurende de zomer op een plaats in de halfschaduw op een tegen wind beschutte plaats in de tuin staan. Deze palmvaren neemt genoegen met een kuip of grote pot. De Valse Sagopalm (Cycas Revoluta) groeit van nature op enkele eilanden in het zuiden van Japan. Het is een uiterst trage groeier. Grote exemplaren zijn daarom kostbaar. Het is de enige palmsoort van het geslacht, die in niet tropische gebieden kan groeien. Andere leden van het geslacht groeien in warme gebieden van Australië, op Madagaskar en in Zuid-Oost-Azië. Cycas behoort tot de orde van de Cycadopsida (palmvarens) en in engere zin tot de familie van de Cycadaceae. Een Valse Sagopalm kan uitgroeien tot een hoogte van drie meter, maar dat is bij ons uitzonderlijk hoogte.

Verzorging
Cycas groeit in een goed doorlatende en luchtige grond. Het beste is speciale palmengrond. De grond moet licht vochtig worden gehouden. Te veel water of een stagnerende waterafvoer leidt tot het afsterven van de palm. Zet deze palm in de zomer buiten. Jonge palmvarens prefereren halfschaduw, oudere exemplaren kunnen in getemperde zon staan. Het is geen palm om in de winter buiten te houden. Laat de palm vorstvrij op een koele plaats overwinteren. Cycas kan worden vermeerderd door zaaien of door zijscheuten te laten wortelen in palmgrond.