Vanaf zondag 23-06-2019 t/m maandag 01-07-2019 zijn wij telefonisch overdag slecht of niet bereikbaar.

Het beste kunt u dan contact opnemen met ons via e-mail. In deze week kunnen er ook geen bestellingen verstuurd worden. Bezoek tijdens deze dagen is uitsluitend mogelijk op afspraak. Onze excuses voor het ongemak.

Let op! Zaterdag 29-06-2019 zijn wij gesloten.

Chamaerops Vulcano

Chamaerops Vulcano

De Chamaerops Humilis Vulcano

Komt oorspronkelijk van de noordkant van de Etna vulkaan, daarom de naam 'Vulcano'. Hij onderscheidt zich vooral van de Humilis door zijn compacte uiterlijk. Hij ziet er een beetje bonzai-achtig uit. De Vulcano heeft meer bladeren die kort en compact zijn ten opzichte van de gewone Humilis. Ook hebben de bladeren van de Vulcano minder stekels dan zijn grote broer. Er zit aan de onderkant een doorzichtige waxlaag op. Tevens is de Vulcano bijna even winterhard als de Humilis. De Chamaerops humilis 'Vulcano' oogt erg mooi in een pot!
De belangrijkste verschillen tussen de gewone humilis en de vulcano is dat de vulcano meer bladeren heeft, compacter is en minder stekeltjes aan de bladstelen heeft.
De bladeren zijn minder diep uitgesneden dan de gewone humilis en ze bloeien sneller.
Verzorging

  • De Chamaerops prefereert veel licht. Vanaf april bij hogere temperaturen regelmatig water geven, de aarde niet laten uitdrogen.
  • Let er wel op dat de grond niet nat blijft. De Chamaerops kan absoluut niet tegen te natte voeten. Licht, droog en koel overwinteren.
  • In de winter absoluut geen water geven en bij temperaturen onder -10 inpakken.
  • Let op: Chamaerops soorten zijn erg gevoelig voor sneeuw. Voorkom dat er sneeuw op de palm blijft liggen, voornamelijk bij de speerpunt.
  • Eens per jaar, het beste is in Maart, bijmesten.