Vanaf zondag 23-06-2019 t/m maandag 01-07-2019 zijn wij telefonisch overdag slecht of niet bereikbaar.

Het beste kunt u dan contact opnemen met ons via e-mail. In deze week kunnen er ook geen bestellingen verstuurd worden. Bezoek tijdens deze dagen is uitsluitend mogelijk op afspraak. Onze excuses voor het ongemak.

Let op! Zaterdag 29-06-2019 zijn wij gesloten.

Olijfbomen

Olijfbomen

Olijfbomen

De olijfboom is één van de oudste cultuurplanten en de meest mediterrane plant bij uitstek, die gekweekt werd vanwege de waardevolle olie, die uit de vruchten werd gewonnen. De olijfboom werd 3000 jaar voor Christus al aangeplant voor de productie van olijfolie en speelde bij volkeren rondom de Middellandse Zee een belangrijke rol binnen het geloof. De boom die in de winter groen blijft heeft een leerachtig blad met een zilvergroene kleur.
In de zomer komen er witte geurende bloemen aan, waarna er olijven volgen. De olijfboom kan goed tegen droogte en heeft weinig voeding nodig. Ook van ziektes en ongedierte heeft hij amper last en kan hij eeuwen oud worden. Met andere woorden een duurzame plant die makkelijk een mensenleven mee kan.

Een goed gedraineerde bodem is een vereiste en bij extreme vorst is het raadzaam om bij planten in de volle grond de wortels te beschermen. Planten in kuip moeten dan naar een goed verlichte en vorstvrije ruimte.
Snoeien na de winter houdt de planten in model.
Winterhardheid -10 graden.
Hieronder een greep uit ons assortiment olijven.

Onder de link 'Grote maten' vindt u ons assortiment grote olijfbomen.