Vanaf zondag 23-06-2019 t/m maandag 01-07-2019 zijn wij telefonisch overdag slecht of niet bereikbaar.

Het beste kunt u dan contact opnemen met ons via e-mail. In deze week kunnen er ook geen bestellingen verstuurd worden. Bezoek tijdens deze dagen is uitsluitend mogelijk op afspraak. Onze excuses voor het ongemak.

Let op! Zaterdag 29-06-2019 zijn wij gesloten.

Agave Victoria reginae

Agave Victoria reginae

Agave Victoria reginae
Agave Victoria reginae
Agave Victoria reginae
70.00 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode110
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review

Victoria-reginae is een zeer langzaam groeiende, maar taai en mooie Agave. Het is een van de meest mooie en wenselijk soorten. Ze vormen individuele langzaam groeiende dichte rozetten tot 45 cm in diameter (maar meestal zelden groter dan 22 cm)
Takken: Kort, 15-20 cm lang en tot 3 cm breed, stijf en dik, driehoekig, donkergroen, en prachtig gemarkeerd met briljante wit-marges Bladeren groeien dicht bij elkaar en zijn gerangschikt in bolvormige regelmatige rozetten.
Bloem: De bloeiwijze heeft de vorm van een piek, van 2 tot 4 meter hoog, met veel gepaarde bloemen van verschillende kleuren, vaak met de kleuren paars rood.
Bloei seizoen: de zomer.

Traditioneel gebruik: Deze planten werden ontdekt door de Spanjaarden in de 17e eeuw waar de lokale indianen gebruikten ze voor vezels, voedsel en een alcoholische drank als Tequila maken. De vezels werden gebruikt om kleding en touwen maken. Het grootste deel van de fabriek werd gebruikt voor voedsel, rauw en gekookt. Bloeistengels en bloemen zijn eetbaar en werden geroosterd of gekookt.

Diameter 30 cm

Hoogte plant 20 cm

Reviews

Aantal reviews: 0
Gemiddelde beoordeling: sterren Schrijf een review
Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal