Productie Amalfi ovens


Productie van de Amalfi ovens.

Hoe worden deze prachtige kwaliteitsovens van Amalfi nu eigenlijk gebouwd?
Amalfi bouwt al zijn ovens uit een koepel van een speciale mix uit keramische klei. De koepel delen worden gemaakt in kunststof mallen en hebben een dikte van 5 of 8 cm. Door deze speciale samenstelling heeft de koepel de eigenschap om warmte snel op te nemen en lang vast te houden. Over de koepel heen wordt een hoogwaardige keramische doek, warmtedeken heen gelegd. Daar overheen komt een laag aluminium folie en kippengaas zodat de buitenste afwerklaag zich goed kan hechten en stevig verbonden is. De afwerklaag wordt gemaakt uit cement met gemalen vuurvaste stenen en er wordt een waterafstotende toevoeging bijgevoegd. De Amalfi ovens houden hun warmte zeer lang vast en zijn zeer zuinig in verbruik met hout. De meerprijs van aanschaf verdiend zich terug in de besparing van het hout ! De ovens van Amalfi zijn te koop als volledige kant-en klare ovens of als DIY kits.

De kant en klare ovens worden gebouwd op een stalen basis ( de kleinere ovens AD60 en AD70 ) en de grotere ovens op een onderplaat van beton ongeveer 7 cm dik. De vloer van de Amalfi ovens is ook volledig geïsoleerd.
Eerst wordt de keramische deken op de stalen basis of onderplaat gelegd en hier wordt de tegelvloer van vuurvaste stenen over heen gelegd.

In een mengmachine wordt de samenstelling gemaakt en gemengd voor het maken van de ovenkoepel uit keramische klei.

Als de samenstelling van de mix klaar is worden de mallen met de hand gevuld waarna deze kunnen drogen.

Na het drogen worden de koepeldelen uit de mallen gehaald en worden ze gebakken en verder gedroogd in een grote oven.

Na het bakken in de oven zijn de koepel delen klaar om te gebruiken voor de kant en klare ovens op te bouwen of om verpakt te worden als DIY-kit.

De isolatie wordt om de oven koepel heen gemaakt.

Als de isolatie klaar is wordt de buitenste afwerklaag aangebracht. De laag wordt gemaakt van cement en gemalen vuurvaste stenen. Tevens wordt een waterafstotende toevoeging bijgevoegd.

De ovens zijn zover klaar en moeten nog even drogen . Na het drogen zijn de klaar voor de eindcontrole en om verpakt te worden.

Op de staalafdeling worden de onderstellen en de frames voor de verpakking gemaakt.

Na de eindcontrole door de grote baas van Amalfi Tony Williams kunnen de ovens verpakt worden en zijn klaar voor de verkoop naar klanten over de hele wereld.

Ook de grote ovens van Amalfi worden op deze manier gemaakt en verpakt in een stalen frame.
Dit stalen frame is zo gemaakt dat u dit tevens als onderstel kunt gebruiken om de oven op te plaatsen.
De oven wordt uit het frame gehaald waarna er de bijgeleverde wielen op gemonteerd kunnen worden en wordt het onderstel omgedraaid.
Zo heeft u meteen een verrijdbaar onderstel voor de oven.

Download hier onze nieuwe catalogus met Amalfi ovens.
Catalogus Amalfi 2015

Productie Bologna ovens

Productie Bologna ovens

Productie Traditional and Classic Brick ovens

Productie Traditional and Classic Brick ovens

Productie houtgestookte Portugese ovens

Productie houtgestookte Portugese ovens

Productie ovens Exclusivo

Productie ovens Exclusivo